5 tips tijdens het online winkelen

Online winkelen is tegenwoordig natuurlijk kinderspel maar het aantal webshops is ook enorm gestegen. Waren het er 5 jaar geleden nog ongeveer 23.000 (ook al veel) , nu word het aantal voor 2018 geschat op ongeveer 40.000 webwinkels. In principe is dat natuurlijk prima echter word het wel steeds belangrijker om op te letten bij welke shop en waarom je bij een winkel besteld.

Hier de top 5 waar je op kunt letten

1. Snelle levertijd

Met name als het gaat om het bestellen van kleding, woonaccessoires of andere gebruiksartikelen mag je nu wel verwachten dat de levertijd binnen enkele dagen is. Wij adviseren dan eigenlijk ook alleen om producten te bestellen in dit segment die binnen enkele dagen leverbaar zijn.

2.Achteraf betalen

Tegenwoordig is het geen overbodige luxe om achteraf te kunnen betalen bij een shop. Bestel je voor het eerst bij een shop en twijfel je een beetje aan de betrouwbaarheid dan is achteraf betalen een verstandige keuze.

3. Gratis retour

Naar onze mening voor een aantal segmenten een must. Met name bij kleding waar je niet zeker bent van je maat, sieraden en andere relatief kleine producten. Verwacht niet altijd dat je bij grotere producten gratis je product kunt retouren. Dat is namelijk voor een webshop ook relatief duur dus zal alleen door grotere webshops worden aangeboden.

4. Gratis bezorging

Tegenwoordig bijna een standaard eis van veel online shoppers, maar let op vaak zitten de bezorgkosten verdisconteerd in de prijs en veel shops bieden dan bijvoorbeeld geen gratis retour aan. Bezorgkosten zijn zolang ze redelijk zijn (een paar euro) naar onze mening geen probleem. Kijk dus ook vooral naar de andere condities.

5. Bereikbaarheid

Misschien had deze wel hoger moeten staan, maar kijk altijd even naar de support mogelijkheden. Een chat optie is leuk en kan handig zijn maar bij lastige vragen is het ook gewoon fijn om te kunnen bellen of een mailtje te kunnen sturen.

Overal zijn deze tips een mooie checklist om langs te lopen met name wanneer je voor het eerst bij een webshop een aankoop doet.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *